آخر هفته شروع کنیم! - ترجمه ای آزاد از Startup Weekend -
خیلی وقته که درست تمام شده و دنبال کار مناسب می گردی؟ کلی ایده توی ذهنت داری اما فکر می کنی که امکان اجرایی کردنشون را نداری؟
به نظرت جمع شدن در قالب یک تیم کاری برای پیش برد طرحی که داری یک کار اشتباه هست چون ممکنه ایده ی شما را تصاحب کنند؟
از کار کردن در قالب تیم های کوچک که به صورت تخصصی روی یک موضوع کار می کنند استقبال می کنی؟
این روزها پای درد دل هر جوانی که بنشینیم فصل مشترکی دارند به اسم "کار" – من بهش میگم مشغولیت (Business)- . عموما هم از قشر تحصیل کرده, خصوصا از گروه دانشجویان مهندسی هستند. البته شاید این تخمین برای عموم و اقلیت بودنشان از دید هر کس فرق داشته باشد. خیلی مهم نیست. مسئله این هست که همگی ما از دوران قبل از دانشگاه تیپ فکریمان این طور هست که:
دبیرستان را با معدل و وضعیت عالی پشت سر بگذاریم, به دانشگاه خوب در رشته ی خوب – در تعریف دانشگاه و رشته ی خوب هم جای بحث هست که فعلا در این مقال نمی گنجد- برویم, در یک بازه ی زمانی معقول فارغ التحصیل شویم, ....
تا اینجای فکرمان را, کم و بیش هم برایش تصویر ذهنی حقیقی داریم و هم ابزارهای پیمودن راه را در اختیار داریم. از کلاس کنکور و جزوه گرفته تا ملاقات با رتبه های برتر کنکور در بین فامیل و دوستان. اما حلقه ی مفقوده ای که از آن غافل هستیم نحوه ی ورود به بازار کار و شروع فعالیت تخصصی-رسمی ما در آن بازار هست. این بخش از رویای دانشگاه خوب-رشته ی خوب-کار خوب-درآمد خوب به نظرم هیچ موقع به شکل واقعی و صحیح پیش روی ما قرار داده نشده است.
و ما هم فرصتی برای برای لمس واقعیت این بخش از رویایی که حتما میتونه تبدیل به واقعیت بشه نداشتیم. نکته ای که که مهم است این هست که:
در ورود خودمان به بازار کار چقدر خودمان را مسئول می دانیم؟ سهم خودمان از تلاشی که برای ورودمان به بازار کار باید صورت بگیره چیست؟
اصلا سهمی برای خود قائل هستیم؟ یا تماما جامعه و مسئولین را ملزم به تلاش و کوشش و فراهم آوردن شرایط می دانیم؟
اگر برای خودت سهمی قائل هستی
اجازه بده تا شما را با چیزی آشنا کنم به اسم "Startup Weekend – استارت آپ ویکند" ...
استارتاپ ویکند نام رویداد پنجاه و چهار ساعته ای هست که حول محور مشخصی برگزار می شود با هدف گردهم آیی افرادی که زمینه های مربوط به محور اصلی رویداد تخصص های لازم را دارند. -سومین دوره ی برگزاری استارت آپ ویکند در تهران, در تاریخ 23مردادماه 1392 برگزار می شود. -
خیلی تلاش کردم که متن خوبی برای معرفی استارت آپ بنویسم؛ اما فکر می کنم بهترین راه این باشد که شما را مستقیما در دل سومین دوره ی برگزاری این رویداد ببرم. آنجاست که هر کس گم شده ی خودش را در تعریف چیستی و چرایی این رویداد و البته یک سری ارتباط بین استارت آپ ویکند و حرفهای ابتدای پست پیدا میکند.
برای اینکه در انبوه لینک هایی که معرفی کردم سردرگم نشوید, طبق اولویت لینک ها به آن ها سر بزنید و برای هر کدام وقت کافی بگذارید.
اول از همه ببینیم خود سایت رسمی استارت آپ ویکند ایران در مورد خودش چی گفته؟
http://startupweekend.ir/page/about
بعد ببینیم سابقه ی برگزاری این رویداد در ایران تا کنون به چه صورت بوده؟
http://startupweekend.ir/page/events
خب یک لحظه توقف کنیم! برگردیم به سبک نوشته ای که ابتدای پست بود! این لینک را هم بخوانیم.
کارآفرینی را مکمل تحصیلات خود قرار دهید
حالا اگر دوست داشتیم!!
یک مرور داشته باشیم روی رویداد های برگزار شده ی قبلی - البته این بخش به زبان انگلیسی هست چون در سایت رسمی مرجع جهانی منتشر شده-
در این لینک http://tehran.startupweekend.ir روی منوی "رویدادهای گذشته" کلیک کنیم, میریم به آخر صفحه و لینک دوره های قبل قابل دیدن هستند!
یک سوالی, بعد از این رویداد چه بلایی سر تیم های شرکت کننده و موفق و برگزیده می آید؟
همین فقط 3 روز کار تیمی و در کنار هم بودن و بعد از آن...
این لینک را نگاه کنیم, جوابمون را گرفتیم.
http://startupweekend.ir/page/swnext
خب حالا دیگه وقت دیدن چند تا فیلم خوب هست!
کانال رسمی استارت آپ ویکند ایران در سایت آپارات
ویدئو های مربوط به دوره های برگزار شده ی استارت آپ ویکند در سایت آپارات:
نکته: برای ویدئوهای بیشتر کلید واژه های "استارتاپ ویکند, استارت آپ ویکند, startup weekend" را روی سایت آپارات و یوتیوب می تونیم سرچ کنیم.
سایت مرجع رسمی جهانی استارت آپ ویکند
سایت مرجع رسمی استارت آپ ویکند در ایران
حالا اگر که دوست داری از نزدیک در فضای این رویداد قرار بگیری, دو راه داری, یک اینکه به عنوان یک نفر شرکت کننده ی واقعی در این رویداد ثبت نام کنی؛ که هزینه و شرایط و ... را روی سایت استارت آپ ویکند آی آر میتونی ببینی؛
اما راه دوم, ثبت نام در Pre-Event استارت آپ ویکند؛ با هزینه ی 15 هزار تومان.
متن خبرنامه ی مربوط به این ثبت نام را عینا همین جا کپی می کنم تا شما هم در جریان باشید! لینک های خیلی خوبی دارد.
-
خوب است که در این چند روز قبل از رویداد سری به سایت «کاریا» بزنید تا با مباحثStartups و Business Model Canvas آشنا شوید.
-
کاریا مطالبی نیز در مورد ایده های استارتاپی و اعتبارسنجی ایده ها دارد که خوب است مطالعه کنید:
سخن پایانی؛
هدف از انتشار این پست, در یک جمله ی خلاصه این بود که:
"اگر بخواهیم حرکت کنیم,
کافی است به کار گروهی و توانایی خلق ایده های نو ایمان داشته باشیم,
و همتمان را به قدر خواسته هایمان بلند کنیم".
به همین دلیل در ابتدای پست تلاش کردم تا انگیزه ی لازم برای خواندن پست را از طریق برانگیختن حس جوان ها در مورد معضل بی کاری ایجاد کنم, و شرح حالی بگم از وضعیت موجود. و چند سوالی که شاید کمی تلنگر بزند. اول از همه به خود من. بعد هم مستقیما شما را وصل کردم به اصل ماجرای استارت آپ ویکند.
نکته ی ماجرا این هست که, گرچه محوریت این رویداد تا کنون حول مسائل حوزه ی فناوری اطلاعات و یا به نوعی مسائل مبتنی بر آن بوده است, اما اگر کمی بیشتر دقت کنیم متوجه می شویم که اصل ماجرا فراتر از تکنولوژِی و یا رشته ی تحصیلی یا تخصصی منحصر به فردی است. به نظر من هدف از این رویداد صرفا و صرفا و صرفا احیای روحیه ی کار تیمی, انگیزش برای به جریان انداخت خلاقیت و نو آوری افراد و "کارآفرینی" به جای "کاریابی" است!
حالا اگر ایده ای دارید, "از همین آخر هفته شروع کنیم!" را جدی بگیرید!
لازم هست که نظراتمان را در باب این پست به اشتراک بگذاریم - یک تقاضای دوستانه ! :) -
زمان انتشار نهایی مطلب به صورت کامل و به یک باره: 1392/05/14 02:21
بازخوردها:
جشنواره استانی کارآفرینی برق و کامپیوتر - پارک علم و فناوری کرمانشاه
- ۹۲/۰۵/۰۸